Diamantart Logo

Fusta made to measure (pe dimensiunile clientului)

Fusta made to measure (pe dimensiunile clientului)

Tipar de baza, croiala clasica Fusta cu o pensa fata si o pensa spate Fusta made to measure (MTM) este fusta pe dimensiunile clientului. Metoda de construire a fustei MTM, descrisa in continuare se poate aplica pe orice tip de conformatie, cu exceptia corpurilor cu zona abdominala sau fesiera proeminente.                                  Imbracaminte recomandata la masurarea corpului Conditii de masurare corecta a corpului Nu va luati singura masurile. Imbracamintea recomandata : lenjerie clasica, body, egari sau maieu; fara incaltaminte. Pozitia corecta a corpului :  verticala, neincordata; brațele lasate ușor pe langa corp, picioarele drepte. Instrumentul de masurare : centimetrul de croitorie. Dimensiunile se iau cu precizie de 2-3 mm. Luarea masurilor pentru fusta made to measure Masurati corpul fara adaosuri sau fara a-l presa. Pentru detalii suplimentare vezi si Metoda directa de masurare a corpului uman. Parcurgeti cu atentie etapele descrise si respectati toate regulile specificate. Pozitionati linia taliei Utilizati panglica ingusta. Pentru fixare nu strangeti corpul. Pozitionati talia la pozitia fireasca pe corp, unde simte subiectul (de obicei in zona cea mai ingusta a trunchiului).   Pozitionati linia soldurilor Aceasta linie se pozitioneaza la nivelul proeminentei maxime a soldurilor, intre nivelul punctului pubian si nivelul punctelor fesiere, acolo unde se inregistreaza valoarea maxima a circumferintei. Daca valoarea maxima a circumferintei se citeste la nivelul punctelor fesiere, se fixeaza panglica la acest nivel. Masurati circumferinta soldurilor,  Ps = 102 cm Definitie : circumferinta bazinului, masurata in plan orizontal, paralel cu podeaua, la nivelul la care se inregistreaza valoarea maxima a soldurilor. Masurati in dreptul panglicii pe care ati fixat-o anterior. Masurati circumferinta taliei,  Pt = 82 cm Definitie : circumferinta trunchiului, masurata in plan orizontal, paralel cu podeaua, la nivelul liniei taliei. Masurati in dreptul panglicii pe care ati fixat-o anterior.      Stabiliti lungimea fustei, Lp = 50 cm Definitie : lungimea masurata pe centru (...)

DETALII
Metoda directa de masurare a corpului uman

Metoda directa de masurare a corpului uman

  Metoda directă presupune măsurarea corpului real cu instrumente clasice de măsură care vin în contact direct cu corpul.          Ca instrumentele se pot utiliza pe lângă clasicul centimetrul de croitorie și următoarele:  somatometrul de tip Martin (măsurarea înălțimilor), compasul antropometric de tip Martin (măsurarea diametrelor), rigle gradate si negradate, etc.   In acest material vă vom indica un set suficient de dimensiuni necesare constririi unor tipare de bază corecte utilizînd doar centimetrul de croitorie și două rigle gradate. Dimensiunile se măsoară fără rotunjiri, cu precizia de 0,1 cm.   In general, pentru realizarea unui produs de îmbrăcăminte, personalizat este necesar sa prelevăm un set optim de dimensiuni, principale și secundare de pe corpul clientului. Dimensiunile  se vor măsura cu precizie, dacă pe corp se marchează un număr suficient de puncte de control numite și puncte antropometrice.   In principiu,  pentru realizarea tiparelor destinate îmbrăcămintei de serie se utilizează dimensiunile principale (înălțimea corpului, circumferința bustului, circumferința șoldurilor) și relațiile matematice specifice de construcție. Practic, dimensiunile secundare sunt înlocuite cu relații matematice. Pentru deducerea acestor relații este necesară prelucrarea datelor furnizate de un standard antropometric.    In cazul  îmbrăcămintei personsalizate, setul de dimensiuni poate fi mai mare sau mai mic, în funcție de tipul și silueta produsului de îmbăcăminte și nu în ultimul rând de priceperea proiectantului.   1. Aspecte generale   Cerințe generale   - îmbrăcămintea subiectului este formată din chiloți și sutien mulat corect; fără încălțăminte; - ținuta corpului naturală, neforțată, specifică subiectului; greutatea corpului repartizată în mod egal pe ambele picioare;  picioarele drepte, brațele lejere pe lângă corp, poziția capului, frontală; - măsurarea corectă presupune efectuarea măsurătorilor de către o altă persoană. - Instrumente de măsurare:  centimetrul de croitorie și două rigle gradate de cel puțin 25 cm. Valorile se citesc cu precizia de 0,1 cm. Inregistrarea valorilor obținute într-o fișă de masuratori.    Etapele  metodei de măsurare (...)

DETALII
Metoda indirecta de masurare a corpului uman

Metoda indirecta de masurare a corpului uman

  Majoritatea metodelor indirecte (noncontact) de măsurare a corpului sunt metode de scanare 3D. Aceste metode reconstruiesc corpul real în detaliu, în spațiul virtual. Evaluarea dimensională se face pe corpul virtual.  1. Aspecte generale   Metodele de scanare 3D au stârnit interesul  multor specialisti dar și al artiştilor din domeniul artelor vizuale. In sectorul producţiei industriale sistemele de scanare 3D au contribuit la dezvoltarea unor tehnologii de fabricaţie puternic informatizate. Industria filmului, industria de automobile şi industria de confecţii precum și design-ul industrial, arhitectura şi chirurgia plastică reprezintă doar câteva domenii care au preluat noua tehnologie de vârf.   Sistemele de scanare 3D s-au dezvoltat in cadrul sistemului industrial, “Mass Customization”  care este consecinţa firească a globalizării producţiei mondiale odată cu creşterea exigenţelor consumatorilor. Acest sistem a condus la costuri reduse de producţie concomitant cu adaptarea producţiei de masă la cerinţele clientului.     In prezent industria de confecţii, similar altor industrii, se confruntă cu problemele determinate de evoluţia preponderentă a  producţiei de serie. Productia de serie nu corespunde întocmai cerinţelor clienţilor din ce în ce mai exigenți. Feedback-ul industriei de confecţii a fost producţia în sistem individualizat/personalizat care a condus spre un nou concept specific domeniului, “No Trying-on Clothing”, îmbrăcăminte fără probă.    Noul concept defineşte produsele de îmbrăcăminte realizate pentru corpul real, care satisfac complet cerinţele de confort şi estetice ale clientului, cerinţe rezolvate integral în etapa de proiectare. Cu alte cuvinte, aceste produse îmbracă corect corpul, cad firesc pe orice zonă de sprijin, fără încreţituri sau porţiuni strangulate, asigură libertate în mişcare, disimulează defectele corpului şi îi accentuează calităţile. La baza noului sistem stau sistemele de scanare 3D si de proiectare automată a produselor de îmbrăcăminte personalizate.   Direcţiile principale de utilizare a tehnicilor de scanare 3D, & (...)

DETALII

Inapoi
 

Acest site utilizeaza cookes și scripturi externe pentru a îmbunătății experiența dumneavoastră pe acest website. Vezi ce implică Politica de Confidentialitate